Cablare Structurata

cablare structurata

Cablare Structurata

Reteaua de cablare structurata reprezintă infrastructura pe care se dezvoltă întreaga rețea de comunicații dintr-o companie. Sustine toate echipamentele din reteaua de comunicatie (switchuri/routere/servere, calculatoare, telefoane), inclusiv componentele sistemelor de securitate. Cu un sistem de cablare internet bine proiectat si realizat compania dumneavoastra isi poate dezvolta oricand reteaua de comunicatii adaugand orice echipament activ si avand posibilitatea de a transmite si primi date prin orice standard de transmisie.

Va punem la dispozitie servicii specializate de:

 Proiectare, configurare si instalare de sisteme de cablare internet pentru retele LAN/WAN si TCP/IP, conectivitate Internet si Intranet, pe baza de fibra optica, cabluri de cupru sau wireless
 Testare, mentenanta si service
 Reinstalare, mutare, completare de configuratie si upgrade retea

Beneficiile retelelor de cablare structurata

 Economie de timp si resurse financiare
 Simplificarea gestionarii, mentenantei si reconfigurarii sistemului de comunicatii
 Facilitarea modificarii locatiei calculatoarelor si conectarii de noi utilizatori
 Posibilitatea de a dezvolta orice sistem informational pe reteaua de cablare instalata

O retea de cablare structurata care a fost proiectata, configurata si instalata corect va permite conectarea rapida, eficienta si fiabila a tuturor echipamentelor din reteaua de comunicatii in conformitate cu cerintele de securitate ale locatiei.

Tipuri de cablari

In functie de mediul de comunicatii pentru care optati, cablarea structurata poate fi prin fire de cupru (transmiterea datelor prin semnale electrice), fibra optica (transmiterea datelor prin impulsuri luminoase) sau wireless (transmiterea datelor sub forma de unde radio, microunde, raze infrarosii sau laser).

In functie de topologie (modul de conectare a echipamentelor la retea) se poate opta pentru retea tip:

 Magistrala – toate echipamentele sunt conectate la un cablu principal (consum redus de cablu, conectare facila, dificultati in identificarea defectelor din retea) – destinate retelelor de mici dimensiuni (birouri mici, acasa).
 Stea – toate echipamentele sunt conectate la un punct central – hub, router, switch (defectiunile sunt usor de identificat si reparat, consum ridicat de cablu, defectarea unui hub determina intreruperea functionarii tuturor calculatoarelor din acel nod, conectarea usoara a calculatoarelor la retea)
 Token Ring – topologia de stea cu o metod circulara de acces
 Plasa – fiecare echipament este conectat direct cu toate celelalte (defectiunea unui cablu afecteaza doar conexiunea dintre cele doua unitati pe care le conecteaza). Destinate aplicatiilor militare, medicale, spatiale.

In alegerea caracteristicilor retelei de cablare structurata sau Internet este important sa tineti cont atat de necesitatile actuale ale companiei, de caracteristicile arhitecturale ale spatiului si de buget cat si de planurile ulterioare de extindere si dezvoltare.
Va putem ajuta sa evaluati tipul de retea cel mai potrivit pentru necesitatile comunicationale ale firmei dumneavoastra. Sunati-ne acum si aflati cum puteti optimiza transferul de date si imbunatati securitatea acestora.