Sisteme de Supraveghere Video

sisteme de supraveghere video

Sisteme de Supraveghere Video

Spargeri, furturi, vandalizări și o rata a infracționalității în creștere sunt doar câteva dintre motivele care vă pot îndemna să luați în considerare o soluție profesionistă prin care să vă protejați bunurile și proprietatea și să asigurați securitatea angajaților și clienților dumneavoastră.

Pentru că daunele materiale se recuperează cu greu, siguranța angajaților este responsabilitatea dumneavoastră și este suficient ca un astfel de eveniment să se întâmple o singură dată pentru a pune în pericol investițiile dumneavoastră, cea mai bună soluție este prevenirea.

Sistemele video de supraveghere reprezintă cea mai populară opțiune de protecție prin supravegherea permanentă a perimetrului – spații interioare și exterioare – cu posibilitatea de monitorizare în timp real, alertare în caz de efracție și înregistrarea tuturor evenimentelor.

Ce avantaje vă oferă un sistem de supraveghere video?

 Descurajează infractorii prin simpla instalare a camerelor de supraveghere care semnalizeaza prin prezenta lor un obiectiv protejat. Statisticile arata ca obiectivele cu sisteme de supraveghere au o probabilitate cu 50% mai mica sa fie luate in vizor de infractori.
 Rezolva eficient alarmele false – in special cand este vorba despre obiective industriale, hale de productie, dar si birouri, posibilitatea de a verifica de la distanta ce se intampla ajuta managerii si responsabilii cu securitatea obiectivului sa economiseasca timp si resurse.
 Contribuie la cresterea productivitatii prin stimularea angajatilor si identificarea blocajelor si intarzierilor in procesul de productie.
 Reprezinta pentru manageri optiunea ideala pentru coordonarea activitatii de la distanta substituind prezenta fizica intr-una sau chiar mai multe puncte de lucru.
 Economiseste resurse financiare prin diminuarea cuantumului politei de asigurare a spatiului
 Pentru afacerile care implica contactul direct cu clientul final (supermarketuri, magazine specializate, showroom-uri), camerele de supraveghere sunt cea mai simpla solutie de gestionare a situatiilor conflictuale, reclamatiilor si neintelegerilor care pot genera pierderi financiare, de imagine si de timp.
 Respectarea normativelor si legislatiei in vigoare pentru obiectivele cu risc (Legea nr. 333/2003).
 O solutie de incredere care va asigura securitatea pentru ca dumneavoastra sa va ocupati in liniste de restul lucrurilor importante.

Tipuri de sisteme

Sisteme de supraveghere video cu circuit inchis (CCTV) cu sau fara optiunea avansata de inregistrata asigurata prin DVR (Digital Video Recorder). Presupune existenta unei camere de control in aproprierea perimetrului supravegheat. Potrivit pentru aeroporturi, banci, instalatii militare, magazine.

Sisteme de supraveghere video pe baza de IP care permit atat stocarea informatiei, de data aceasta prin optiune NVR (Network Video Recorder) cat si accesarea si coordonarea camerelor de supraveghere de la distanta prin intermediul internetului. Potrivita pentru locatii in care montarea cablurilor este dificila sau nu este dorita si pentru locatii unde reteaua informatica exista deja.

Tipuri de camere de supraveghere

Zona de instalare: camere de supraveghere de interior sau de exterior (rezistente la actiunea factorilor de mediu – ploaie, zapada, viscol).

Sensibilitatea la lumina: camere de supraveghere de zi si de noapte (cu LED-uri infrared pentru vizionare nocturna).

Distanta de monitorizare: de la 5 la peste 30 de metri

Conditii de functionare si vizibilitate:

 camere de supraveghere anti-vandal sau dome (rezistente, dedicate zonelor cu trafic intens si probabilitate mare de vandalizare – mall-uri, magazine, ansambluri rezidentiale, spatii birouri, etc.).
 camere de supraveghere tip tun (pentru supravegherea spatiilor exterioare, rezistente la temperaturi extreme).
 camere ascunse (elegante si discrete, de dimensiuni reduse si usor de camuflat, pentru utilizare in spatii interioare)
 camere PTZ (cu capacitate de adaptare rapida a unghiului de filmare datorita posibilitatii de rotire a lentilei 360 grade in plan orizontal si 90 grade in plan vertical – destinate spatiilor deschise: intersectii, parcuri, spatii publice, zone cu trafic intens, parcari, etc.)

Unitatile (persoanele juridice) care sunt obligate prin lege sa instaleze sisteme de alarma si de supraveghere video in baza unui proiect avizat de catre Politie sunt urmatoarele

 Unitati de interes strategic
 Unitati de interes public
 Unitati de creditare
 Unitati postale
 Puncte de schimb valutar
 Case de amanet
 Magazine activitati cu bijuterii
 Sali jocuri de noroc
 Casierii si servicii utilitati
 Obiective industriale
 Depozite
 Instalatii tehnologice

Certificari proiectare, instalare, intretinere si service pentru sisteme de securitate

ISO 9001
ISO 14001
OHSAS 18001

Licenta de functionare conform cu Legea nr. 333/2003

Nu asteptati ca infractorii sa va demonstreze ca aveti nevoie de protectie. Aflati acum cat de vulnerabil este locul in care munciti sau locuiti si cum va puteti proteja.